Hulp bij verzorging

mens en kat beste vrienden

Hulp bij de verzorging

Een kat in huis is gezond. Kattenadvies voorkomt dat men afstand moet doen van de kat als men er zelf niet meer voor kan zorgen en adviseert bij de aanschaf van een nieuwe kat. Juist ook voor senioren!

Gezond voor lichaam en geest

Onderzoeken tonen aan: Een kat kan een positieve invloed hebben op het lichamelijk en geestelijk welbevinden. Een kat laat je lachen, verlaagt stress, bloeddruk en cholesterol, vermindert eenzaamheid, biedt troost, geeft een (nieuw) doel in het leven, iets om voor te zorgen en voor op te staan en een gespreksonderwerp waardoor katteneigenaren vaak sneller contact maken met andere mensen.

Schrijnende taferelen

Het is vreselijk als eigenaar en kat van elkaar gescheiden moeten worden, enkel omdat de eigenaar de verzorging niet meer aan kan. De eigenaar mist een huisgenoot die er vaak al jaren was. De kat, vaak al wat ouder, belandt in een asiel met weinig kans op herplaatsing.

Dat moet anders!

Gelukkig kan het ook anders. 
Tijdens een gratis en vrijblijvend intake gesprek bekijk ik samen met de eigenaar en eventuele familie/vrienden wat het probleem is en waarbij hulp of advies nodig is. Maatwerk dus. Standaard volgt er 4x per jaar een bezoek met verwenmoment voor zowel kat(ten) als eigenaar/eigenaren!
Daarnaast valt te denken aan bijvoorbeeld:
  • Hulp bij de dagellijkse verzorging van de kat(ten)
  • Aanschaf van voer, kattenbakgrit en andere benodigdheden
  • Nagels knippen, vachtverzorging
  • Vlooien/teken/wormen bestrijding
  • Vervoer naar de dierenarts voor jaarllijkse controle en bij ziekte.
  • Advies over allerhande praktische zaken
  • Bespreken van zorgen die er leven met betrekking tot de kat(ten).
  • Hulp bij probleemgedrag
  • etc.
Neem contact met me op

Op mijn leeftijd nog een nieuwe kat?

Senioren durven vaak niet meer aan een (nieuwe) kat te beginnen. "Je weet niet wat de toekomst brengt en wat moet dat beestje als ik er niet meer ben?" zijn veel gehoorde zorgen. Het zijn terechte zorgen. Maar aan de andere kant: Er zijn zoveel oudere katten die niets liever willen dan hun laatste levensjaren in een warm, liefdevol huis door te brengen in plaats van in een asiel. Ze zouden nog zoveel voor elkaar kunnen betekenen! 
Met goede afspraken is er veel mogelijk! 
Neem nu contact met me op!

Share by: